Johanna Stroud Photography

Blog

Inspiration & Ingmar Bergman

Jag tänkte ge er lite tips redan idag på bra sätt att hitta inspiration. Ibland kan det vara så svårt att hitta inspiration och en står helt fast. Så jag tänkte ge några enkla tips! När jag inte hittar någon inspiration brukar jag alltid göra saker. Det kan vara enkla saker som ut och gå, åka bil, hitta på något som jag inte vanligtvis brukar göra, se på bilder eller helt enkelt se på film.

Några filmer som jag inspireras mycket av är Ingmar Bergmans filmer och speciellt filmen Persona. Hans filmer innehåller så mycket mystik och är väldigt känslosamma. Sen är det så himla många fina frames i hans filmer. Älskar ljuset som ofta är lowkey och naturligt även kompositionerna coola. De är verkligen filmer som är estetiskt fina. 

 

 

film-persona30.jpg
Frames från Persona

Frames från Persona