Ljusglimtar

Små ljusglimtar i vardagen.

 

0H6A4244webb.jpg
0H6A4251webb.jpg
0H6A4281webb.jpg
0H6A4278webb.jpg
0H6A4316webb.jpg
Jag är helt besatt av ljus, när jag ser att det är något fint ljus på väggen, någon cool skugga eller när det bildas fina mönster av ljuset. Då kan jag inte låta bli att ta bilder. 

Jag är helt besatt av ljus, när jag ser att det är något fint ljus på väggen, någon cool skugga eller när det bildas fina mönster av ljuset. Då kan jag inte låta bli att ta bilder. 

Sea Salt

När jag  var på Öland passade jag också på att ha en fotografering för att uppdatera mitt portfolio lite. Så Sofia och min frisörvän Malin kom till Öland och vi fotade en heldag på stranden. Så kul att få jobba med dem igen och låta kreativiteten flöda. 

 

0H6A3447 kopierawebb.jpg
0H6A2989 kopierawebb.jpg
0H6A3145webb.jpg
0H6A3242 kopierawebb.jpg
0H6A3690 kopierawebb.jpg
Modell: Sofia EngqvistHår: Malin Olsson

Modell: Sofia Engqvist

Hår: Malin Olsson

Öland, I love you!!!

När jag och Pär hade två veckors semester tillsammans bestämde vi oss för att åka till Öland och bara ta det lugnt. Vi solade, badade, grillade, spelade fia med knuff i husvagnen och hade det så mysigt. Vi åkte även runt på små roadtrips och utforskade Öland, och wow vad fint det är! Helt galet att en kan bli förälskad i ett ställe. Var tvungen att stanna bilen ungefär överallt!

0H6A3840webb.jpg
Vi fick också fin besök av Maggie och Tommy som också var på Öland. Så vi åkte till en mysig fisk resturang i Sandviks hamn och åt middag tillsammans. Väldigt trevligt och supergod mat! Sen blev det en promenad på stenstranden där vi tog massa roman…

Vi fick också fin besök av Maggie och Tommy som också var på Öland. Så vi åkte till en mysig fisk resturang i Sandviks hamn och åt middag tillsammans. Väldigt trevligt och supergod mat! Sen blev det en promenad på stenstranden där vi tog massa romantiska bilder och byggde stentorn.

0H6A3889webb.jpg
0H6A3899webb.jpg
0H6A3904webb.jpg
0H6A3914webb.jpg
När det började bli kväll, vinkade vi hejdå till Maggie och Tommy och åkte upp mot Byxelkrok. Där vi helt spontant körde in på småvägar och hittade så många fina platser.

När det började bli kväll, vinkade vi hejdå till Maggie och Tommy och åkte upp mot Byxelkrok. Där vi helt spontant körde in på småvägar och hittade så många fina platser.

0H6A3939webb.jpg
0H6A3956webb.jpg
0H6A3967webb.jpg
0H6A3968webb.jpg
0H6A3987webb.jpg
Dagen där på kom Linus och Nicklas och hälsade på, och vi åkte på en liten dagsutflykt till Långe Erik. Det var så fint där men vi fick nästintill cellskräck när vi skulle gå upp för den smala trappan och mötte ungefär 40 pers som var påväg ner. Fat…

Dagen där på kom Linus och Nicklas och hälsade på, och vi åkte på en liten dagsutflykt till Långe Erik. Det var så fint där men vi fick nästintill cellskräck när vi skulle gå upp för den smala trappan och mötte ungefär 40 pers som var påväg ner. Fattar inte hur det ens var möjligt att vara så många på ett så litet område. Vi dog dock inte och utsikten var magisk.

0H6A4065webb.jpg
0H6A4084webb.jpg
0H6A4085webb.jpg
0H6A4088webb.jpg
0H6A4090webb.jpg
0H6A4094webb.jpg
0H6A4098webb.jpg
0H6A4115webb.jpg
Sista stoppet på våra utflykt fick bli Homrevet. Det var väldigt spontant då vi bara körde förbi skylten och jag gillade namnet. Så jag envisades om att där skulle vi minsann åka in. Det var ett bra beslut, för jag det var den finaste stranden jag s…

Sista stoppet på våra utflykt fick bli Homrevet. Det var väldigt spontant då vi bara körde förbi skylten och jag gillade namnet. Så jag envisades om att där skulle vi minsann åka in. Det var ett bra beslut, för jag det var den finaste stranden jag sett på Öland. Det var väldigt lugnt, inte så mycket folk, stora sanddynor, en mysig tallskog och ett vatten som var turkost. Helt perfekt!

0H6A4121webb.jpg
0H6A4125webb.jpg
0H6A4130webb.jpg
0H6A4136webb.jpg
Det var en så bra semester, Öland är så vackert!! 

Det var en så bra semester, Öland är så vackert!! 

Nytt jobb, ny stad!

Då var jag tillbaka i bloggvärlden igen, det har hänt mycket sedan sist. Bloggen glömdes helt av pågrund av ett väldigt upptaget liv. Såg en annons i vintrast om att Nelly.com sökte fotograf och jag tänkte, jag testar och söker det här jobbet, trodde inte någonstans att jag skulle få det jobbet. Men här är jag nu! Heltids-fotograf på Nelly.com flyttat från Stockholm till Borås och jobbar med det jag verkligen brinner för vilket är foto och mode. 

Så nu tänkte jag börja blogga lite igen... Nu när allt har fallit på plats och jag gillar ju att skriva av mig lite och vardagsdokumentera. 

Här är några bilder på vackra Pilar som var på besök i studion för några veckor sen. 

Hej hej blå himmel!

Hej hej blå himmel! Som vi har längtat efter dig!

Idag var det superfint väder här i Stockholm, så jag och Pär bestämde oss för att gå över till Stora Essningen och gå en promenad i finvädret. Det var så mysigt, och som jag längtat efter sol! Det har varit så grått väder i mer än en två veckor, och jag blir verkligen så deppig och trött av dåligt väder. Så den här promenaden behövdes verkligen! Påfyllning av D-vitamin och frisk luft, det kan inte bli bättre en ledig dag! 

Sthlm Fashion Week

Några bilder från förra veckan när jag var med back stage på fashion week och plåtade för Grazette of Sweden. Det här var förberedelser till Swedish Fashion Talents visning. Så himla kul och inspirerande att få vara med på fashion week se alla styli…

Några bilder från förra veckan när jag var med back stage på fashion week och plåtade för Grazette of Sweden. Det här var förberedelser till Swedish Fashion Talents visning. Så himla kul och inspirerande att få vara med på fashion week se alla stylingar och kreativa visningar. 

Den nya jackan

Idag har jag varit ute med Pär och tagit lite outfit-bilder. Haha det var ju intressant, eftersom jag typ aldrig tagit sådana bilder förut.. Vet liksom inte hur en ska vara när en tar outfit-bilder plus att när jag och Pär gör saker går det inte att göra något seriöst, haha! Men några bilder blev det iallafall..

Vill visa min fina kappa som jag fick utav Pär i julklapp. Jag tycker så mycket om den, jag gick och provade den på Zara ett ex antal gånger nu under hösten och så fick jag den i julklapp, blev superglad! Tycker verkligen om att den är så enkel med raka linjer och perfekt färg och så är den väldigt varm och skön vilket nästan är det viktigaste! 

Sofia

Hej!

God fortsättning på det nya året, hoppas ni har haft en fin jul och nyår! 

Det har jag haft! Jag har varit hemma i Småland och firat jul och nyår med min och Pärs familj. Supermysigt var det!

Jag passade även på att ha en liten fotografering med min fina frisörvän Malin och vackra Sofia. Så vi möttes upp en förmiddag på Malins salong fixade håret och sminket på Sofia och begav oss ut till ett grustag en bit bort. Det var en så himla cool location där, allt var bara täckt i grus och sten, med en liten sjö i mitten. Det såg lite surrealistiskt ut ungefär som ett rymdlandskap eller något liknade. Hur som helst väldigt coolt och älskar hur ljuset studsar i sanden.

 

 

Olivia i somras

Ikväll sitter jag och går igenom mina hårddiskar och redigerar gamla bilder som jag missat innan. Så kul att gå igenom en gammal mapp med bilder och se bilder som en glömt eller som en tycker är fina nu. Här är två stycken bilder på Oliva som jag tog i somras.

 

Canon 5D sr / 85mm 1.2Modell: Olivia Gustafsson 

Canon 5D sr / 85mm 1.2

Modell: Olivia Gustafsson 

Lördagspromenad i blåtimmen

Idag har varit en dag utan stress och måsten. Jag och Pär har bara hängt i soffan med tända ljus och pizza. Så himla skönt ibland att inte göra någonting alls faktiskt!

Vi var även ute och gick en promenad i blåtimmen med och det var så mysigt. Älskar verkligen ljuset i blåtimmen, tycker det är så fint när det blå övergångsljuset och det varma gula ljuset från lampor blandas tillsammans. Det blir så fina kontraster. 

Hamnen i Essaouira

När jag var i Marocko i februari försökte jag mig på lite dokumentärfotografering för att förbättra mitt bildseende och för att minnas denna intressanta plats. Det var verkligen en utmaning för mig, då är en fotograf som tycker om att bygga upp mina bilder i form av en idé och iscensättning. Så jag fick tänka på ett helt annat sätt och leta motiv väldigt nyttig träning för fotoögat märkte jag. 

För övrigt var Essaouira en fantastisk plats med marknader, stränder, fiskemarknader och massa trevligt folk! Kan nog vara en av de bästa platserna jag besökt!!

Canon 5D sr // 85mm 1.2

Canon 5D sr // 85mm 1.2

Inspiration & Ingmar Bergman

Jag tänkte ge er lite tips redan idag på bra sätt att hitta inspiration. Ibland kan det vara så svårt att hitta inspiration och en står helt fast. Så jag tänkte ge några enkla tips! När jag inte hittar någon inspiration brukar jag alltid göra saker. Det kan vara enkla saker som ut och gå, åka bil, hitta på något som jag inte vanligtvis brukar göra, se på bilder eller helt enkelt se på film.

Några filmer som jag inspireras mycket av är Ingmar Bergmans filmer och speciellt filmen Persona. Hans filmer innehåller så mycket mystik och är väldigt känslosamma. Sen är det så himla många fina frames i hans filmer. Älskar ljuset som ofta är lowkey och naturligt även kompositionerna coola. De är verkligen filmer som är estetiskt fina. 

 

 

film-persona30.jpg
Frames från Persona

Frames från Persona

Måndagstips

Jag tänkte att jag ska dela med lite av mina fototips på måndagar. Så varje måndag kommer det komma ett inlägg med olika tips som är relaterat till foto. Det kan vara allt från ljussättning, komposition, skärpa eller tips på fotografer. 

Så om det är något specifikt ni vill att jag ska tipsa om får ni gärna skriva en kommentar!

Canon 5D sr // Canon 85mm 1.2Två bilder från februari när jag var i Marocko.Modell: Runa R // Trend Models  

Canon 5D sr // Canon 85mm 1.2

Två bilder från februari när jag var i Marocko.

Modell: Runa R // Trend Models  

Ny blogg ny start

 

Hej!

Nu blir det en nystart, med en ny blogg och ny energi!

 Tanken är att jag ska posta lite inlägg om vad som händer i vardagen, men med mer fokus på foto. Vill att min blogg ska vara en fotoblogg som alla fotointresserade kan gå in och läsa. Tänker lägga upp fototips, behind the scenes och resultatet av mina fotograferingar.

Hoppas ni kommer gilla det! 

 

Canon 5D sr // Canon 85mm 1.2 En bild från min första fotografering här uppe i Stockholm.Modell: Alice F // Stockholmsgruppen// Styling: Neira Tokalija  // Smink & Hår: Mathilda Hedin Ekwall  

Canon 5D sr // Canon 85mm 1.2 

En bild från min första fotografering här uppe i Stockholm.

Modell: Alice F // Stockholmsgruppen// Styling: Neira Tokalija  // Smink & Hår: Mathilda Hedin Ekwall